Автобуси край частната автогара шумят, мърсят и блокират движението

Мисия Варна

18-07-2014, 16:59

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пътническите возила спират извън територията на частната автогара и пречат на шофьорите

Автобуси, тръгващи от частната автогара във Варна тормозят района с шума и миризмата си и пречат на останалите шофьори. За това алармира читател на Varnautre.bg, който е и заснел едно от въпросните возила с регистрационен номер В9941РТ. Снимката е правена днес в 16:30 часа. 

"Това явление не е изключение, а масова практика. Паркира се автобус, който предстои да заминава от частна автогара Младост – Варна. Престоят е различен. От 15 минути до час – два. Понякога както в случая с работещ двигател на място, който съм сигурен не отделя полезни за околната среда вещества. Да не говоря за шума", разказва възмутеният варненец. Той е отправил своето запитване и контролните органи с настояване за спешна проверка. 

Реално автобусите не са на територията на частната автогара, а извън нея. Понякога паркират едно до друго, затруднявайки видимостта на останалите участници в движението. 

"Това чудо продължава поне от година и искрено се надявам да спре скоро", допълва варненецът. Той се обръща и към органите на реда с думите: "Само моля не обявявайте че не знаете за подобно поведение, след като ваши служители редовно паркират служебните си автомобили наоколо и изпълняват някакви си определени проверки, които явно не са свързани с повдиганата от мен тема".