Шахматист и баскетболистки №1 във Варна за юни

Спорт

18-07-2014, 10:08

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Гимнастичката Катерина Маринова пък бе избрана за спортист на варненското спортно училище "Георги Бенковски"

Шахматистът Минко Шишков бе избран за спортист на Варна за месец юни 2014 г. Той стана световен шампион на работническите игри във Финландия. Заедно с Диян Димитров от Варна, спечелиха и отборната световна титла. Шишков събра актив от 4 т. от 5 партии на Игрите на CSIT в началото на юни. Шахматистът е на 44 години от Варна, майстор на спорта по шах. Треньор в шахматен клуб Веселин Топалов (Варна) със сертификат от FIDE (Световната федерация).

За отбор на месеца варненските спортни журналисти определиха тима по баскетбол на Черно море Одесос за момичета до 16 години. Варненки под ръководството на треньорката Маргарита и Венци Гечеви, завоюваха шампионската титла на България. Отборът на Черно море Одесос се справи на финала в Самоков с домакините от Рилски спортист след успех със 71:50 точки. С тази формация Марги Гечева вече е печелила титлата, но когато те бяха на 14 години.

Гимнастичката Катерина Маринова бе избрана за спортист на варненското спортно училище „Георги Бенковски”. На европейското първенство за девойки състезателката на ЧАР-ДКС завърши четвърта на обръч и бухалки и шеста на лента. Катя попадна в отбора на България за Младежките олимпийски игри в Китай. Личен треньор на Маринова е Филипа Филипова.

В онлайн анкетата „Спортист на Варна” най-много гласове събра състезателката по плуване Калина Николаева от КПС Астери. За нея вота си дадоха 611 читатели на сайта или 32,55% от гласувалите. Тя спечели 5 златни медала в индивидуалните дисциплини на държавно лично-отборно първенство „Златна рибка“ и два сребърни при щафетите, както и подобрен национален рекорд на 200 метра свободен стил. Старши треньор на Николаева е Антон Гиляревский.