Борисов пред "24 часа": В последните си дни Орешарски почна да се държи адекватно

Новините

18-07-2014, 06:02

Снимка:

"24 часа"

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

БСП толкова се гордееха с кабинета "Орешарски", а сега го бламират

- Г-н Борисов, благодарихте ли на премиера Орешарски, че номинира за върховен представител на ЕС по външната политика Кристалина Георгиева?


- Това е правилно решение на Орешарски. В последните дни на правителството той започна да се държи адекватно...

- Чухте ли се с него?

- Видяхме се с Орешарски. На срещата на ЕНП. И получих уверения, че най-добрият комисар на Европа - Кристалина Георгиева, ще бъде номинирана, което след това той го е казал и на Юнкер.

Оттук нататък няма какво повече да коментирам за Георгиева. Орешарски трябва да го прави.

Аз вече коментирах достатъчно качествата на Кристалина Георгиева, включително и в Брюксел миналия ден. (В сряда Бойко Борисов заяви в белгийската столица, че тя е най-уважаваният български политик в момента и е определена за комисар номер 1. Освен това напомни, че ГЕРБ е единствената партия, която има основания да издига номинация, понеже печели всички избори - национални и европейски - б.а.)

- А със Станишев говорихте ли? От него също зависи донякъде изборът, в качеството му на президент на ПЕС. Който евентуално би могъл да склони позицията външен министър да не е за социалист...

- Не, не съм говорил.

- През последните часове като че ли има сериозно напрежение между Орешарски и БСП? Депутатите от левицата не му одобриха приетата от МС актуализация на републиканския бюджет...

- Да, те блокираха актуализацията. Толкова се гордееха с кабинета "Орешарски", а сега го бламират.