Варчев: Ремонт на Двореца ще има

Съветът на директорите на "ДКС" ЕАД трябва да вземе решение за прекратяване на обществената поръчка за избор на изпълнител на СМР

Всички сме обединени около идеята, че ремонт ще има и няма да изпуснем европейското първенство по волейбол през 2015 г. Това заяви прокуристът на "ДКС" ЕАД Симеон Варчев след среща с председателския съвет на Общинския съвет, на която са присъствали и адвокатите на двете страни – Деана Стефанова и Петя Манолова.

Единствената обсъждана тема е била предстоящия ремонт на зала "Конгресна".

"Бяха изяснени определени дребни противоречия, породени от липса на комуникация между общинската администрация и "ДКС" ЕАД. Всички сме обединени около идеята, че ремонт ще има и няма да изпуснем европейското първенство по волейбол през 2015 г. Председателският съвет бе единодушен, че следва да се възложи изпълнението на Община Варна, а тя от своя страна ще го направи по най-добрия начин и предвиден от закона ред", пише Варчев в изявлението си към медиите.

Според думите му присъстващите на срещата са се обедини и около мнението, че съветът на директорите на "ДКС" ЕАД трябва да вземе решение за прекратяване на обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. "Да се формулира ясна концепция за контрол върху извършваните от Община Варна ремонтни дейности и отчитането да е ежемесечно. Ще бъде оповестен публично инвестиционния проект и ще стане достояние на всички заинтересовани лица. Ремонт ще има и всички са "за" това да се случи!", обобщава Варчев.