Ропотамо преля, водата заля Приморско

Новините

16-07-2014, 08:37

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

До града се стига само с високопроходима техника, има съобщения за обърнати автобуси

Река Ропотамо е преляла и водите са залели Приморско, съобщиха извънредно в студиото на Нова ТВ. Централната част на града е била наводнена, съобщава се за обърнати автобуси, изкоренени дървета и закъсали автомобили, но няма сведения за пострадали хора. Сформиран е кризисен щаб. До града в момента се стига само с високопроходима техника и е обявено бедствено положение. Освен Ропотамо е преляла и река Дяволска.

Заради проливния дъжд настанените в хотел „Пламена Палас" прекараха нощта без ток и вода. Рано сутринта кметът Димитър Германов свика Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката, съобщава bulgariautre.bg.

Наводнени са приземни етажи и на други хотели и къщи в Приморско. Под вода са дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие. Пътят Приморско-Аркутино е прекъснат от преливащата река Ропотамо.

Заради паднали от бурята дървета отсечката Приморско-Ясна Поляна е труднопроходима, съобщава Фокус. Заради заседнали автомобили пък е труднопроходим разклонът Созопол-Равадиново.

От Агенция „Пътна инфраструктура" информират, че временно е ограничено движението на автомобили по пътя Созопол-Приморско. Причината са паднали дървета и наводняване. Въведен е обходен маршрут за Приморско през Царево.