Илия Николов дебютира за Черно море срещу Берое

В петък ще представят новите футболисти пред фенове и журналисти

Очертаващият се трети вратар в тима на Черно море Илия Николов ще направи официален дебют с фланелката на "моряците" в неделя. Този уикенд варненци започват шампионата в "А" група с гостуване на Берое в Стара Загора от 20 ч. След контузията на другото ново попълнение в тима на "зелено-белите" Кирил Акалски, Сашо Станков няма алтернатива на вратарския пост. Титулярният страж Георги Китанов е наказан, а като заместник на Илиев за двубоя със "заралии" Станков ще вземе юношата Християн Христов, който вече подписа професионален договор с тима от "Тича".

Любопитното около Илия Николов е, че именно той бе на вратата на Спартак (Вн) в мача с Черно море през ноември 2008 г., когато "моряците" победиха спартаклии с 5:0.

Разбра се още, че в петък на обяд треньорът на Черно море Сашо Станков ще даде официална пресконференция преди старта на шампионата. Преди нея представителите на медиите отразяващи мачовете на Морето ще им бъдат направен акредитации за сезон 2014/2015 г. Очаква се по същото време Черно море да представи всичките си нови попълнения през лятото пред фенове и журналисти.