Ютюб ще поддържа видеа с до 60 кадъра в секунда

Новините

15-07-2014, 06:54

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Записите на видеоигри и фрагменти от съвременни филми, заснети с честота 48 кадъра в секунда, ще могат да се гледани с оригиналното им качество.

Видео с 60 кадъра в секунда ще въведе в ютюб компанията собственик “Гугъл”. Тя обаче не уточнява кога ще стане това.

Нововъведението ще позвволи записите на видеоигри и фрагменти от съвременни филми, заснети с честота 48 кадъра в секунда, да могат да се гледани с оригиналното им качество. Много съвременни цифрови камери и фотоапарати снимат видео с честота 50-60 кадъра в секунда и техните собственици ще бъдат удовлетворени, тъй като те досега силно недоволстваха срещу ограничената честота на кадрите във видеото.

Съвременните видеоигри все по-често поддържат изображение с 60 кадъра в секунда, чрез което се постига много по-висока точност при стрелба. При използване на сегашната версия на ютюб честотата на кадрите автоматично се понижава при прекодирането на оригиналния файл, поради което изображението при рязка промяна на посоката на движение и при по-бързи сцени се замазваше. Повишението на честотата на кадрите ще оправи този недостатък.

Холивудските режисьори постепенно преминават към новия технологичен процес, при който филмът не се заснема със стандартните 24 кадъра в секунда, а с удвоена честота от 48. Първи в тази област е режисьорът Питър Джаксън, който прави по този начин трилогията “Хобит”.