Талант на ПСК Черно море с два медала от държавното в София

Спорт

14-07-2014, 10:35

Снимка:

pskchernomore.org/

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Борис Цанков взе злато на 200 м и сребро на 100 м. гръб

Със златен медал в дисциплината 200 м гръб на държавното лично отборно първенство за юноши и девойки младша възраст се окичи талантливият състезател на варненския клуб ПСК Черно море Борис Цанков. В същия стил на 100 м той спечели вицешампионски трофей. Треньор на Борис е главният наставник в клуба Борислав Георгиев.

Шампионатът се проведе през уикенда на столичния басейн Диана. Лидер в комплексното подреждане на държавното е пловдивският "Младост’91" с актив от 207 т., следван Дамини-ЛВ (167 т.) и Сандански (152 т.). Варненци заеха пето място.
В отборното подреждане черноморци са четвърти при юношите и седми при девойките. Съотборникът на Борис Цанков-Тихомир Тодоров (треньор Васил Колесниченко), се класира четвърти на 100 м делфин, а Мина Славчева зае четвърта позиция на 50 м свободен стил и остана пета на 100 м в същата дисциплина.

В щафетата 4Х100 м свободен стил девойките на Черно море завършиха четвърти. На същата позиция се класира и щафетата на юношите младша възраст. В края на тази седмица варненци ще атакуват медали на държавния личен отборен шампионат при юношите и девойките старша възраст, който отново ще се проведе в София.