И Корнелия Нинова ще се бори за лидерското място в БСП

Новините

13-07-2014, 12:40

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Вярвала в честността на битката

Депутатът от БСП Корнелия Нинова приема номинациите й за председател на партията. Това обяви тя на пресконференция днес в БТА. Тя добави, че вярва на 90 процента за честността на битката за председателския пост. По думите й тези 10 процента, от които идвали съмненията й, били от разговори с нейни съпартийници от последните дни. По време на тях й е бил задаван въпросът дали не би се отказала и отстъпила от борбата за поста.

Нинова заяви, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще се бори за идейна чистота и категорична лява същност на партията. Депутатът добави, че ще наложи и организационни промени в БСП, с които би възложила повече права на местните структури. По думите й вместо кариеристи и ласкатели, в БСП ще се търсят професионалисти. 

Депутатът добави, че в екипа й ще има място и за хора, които мислят различно от нея. 
Въпросът за коалициите на БСП Нинова заяви, че би решила единствено след вътрешно допитване в партията. Тя добави, че в БСП има настроения, че Коалиция за България в този си вид не работи.

Корнелия Нинова посочи, че ще бъде инициатор на разговори с всички политически и граждански субекти по четири основни въпроса - за демографския въпрос на България, за здравеопазването, образованието и земеделието.