Събраха 220 книжки за болните деца в УМБАЛ „Св. Марина“

Животът

13-07-2014, 10:44

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

„Приказки без край“ се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с Българска педиатрична асоциация

 

Благотворителната кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“, започна вчера в морската градина, съобщиха организаторите. Акцията е под надсловПриказни усмивки”- „Дари книжка! Зарадвай болно дете”. „Приказки без край“ се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с Българска педиатрична асоциация.

 

Благотворителното събитие предизвика огромен интерес сред варненци, като само в първия ден бяха събрани около 220 книжки. Всеки, който иска да зарадва малките пациенти на „Св. Марина“,може да подари книжка и до 18 часа днес,13.07., на специално обозначена тента до Летния театър.

 

Желаещите да подкрепят благотворителното събитие могат да го направят и на 18.07.2014 г. като донесат лично своята книжка в болница „Св. Марина“. От 11 до 13 часа там ще се проведе специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо.

 

Акцията е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край“.

 

Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства.Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край“, отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на специалното празненство в УМБАЛ „Св. Марина“ на18 юли2014 г.