Някои болки, на които трябва да обърнем внимание

Животът

13-07-2014, 08:42

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Те може да сигнализират за заболяване

Често ни се случва да изпитваме случайни и загадъчни болки в различни части от тялото си, без да знаем причината за тях, пише Dnes.bg. Обикновено го отдаваме на възрастта, схващане, измръзване или пък изобщо не мислим за това.

Понякога болките отминават също така бързо и неочаквано, както са се появили и никога повече не напомнят за себе си. Друг път обаче са индикация за сериозен проблем със здравето и могат да се завърнат с пълна сила, придружени от други рискови симптоми и състояния.

Ето защо е добре да знаем кои са болките, които никога не трябва да пренебрегваме и на които трябва да се противопоставим възможно най-бързо и компетентно.

Остра болка между плешките

При повече от 30 на сто от хората, които получават сърдечен удар, липсва класическият симптом – болка в сърдечната област. В тези случаи обикновено се наблюдава остра болка между плешките, като тя е по-често срещана при жените.

В някои случаи се появява и болка, преминаваща към лявата ръка, лявата лопатка, лявата плешка, на вътрешната повърхност на лявата ръка, в кутрето и безименния пръст на лявата ръка, както и на челюстта.

Специалистите съветват в такъв случай да не чакате, а веднага да повикате линейка.