Зов за помощ! Да помогнем на малкия Коко от Варна!

Животът

12-07-2014, 13:27

Снимка:

bulgariasega.com

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Семейството кандидатства във фонда за лечение на деца, но им отказват отпускане на средства, независимо, че вече на две деца със същата диагноза има отпуснати средства

Константин Чонов Сарафов от Варна страда генетична мутация на крайниците от пет месечна възраст. Тогава му е поставена диагноза "Ахондроплазия". Заболяването е генетично и се изразява в изоставане в растежа на крайниците.

Момчето е вече в 4-ти клас, но му е доста трудно да се обслужва сам, не може да се качи в автобус, не може да си носи раницата, не може дори да достигне мивката в училище! Децата му се подиграват, като го наричат джудже, бебе с памперс и др. Според лекаря, който ще извърши операциите на двете крачета и ръчичките, ако не се направят сега той ще достигне височина 134 см., а с операции до 178 см., пише bulgariasega.com.

Родителите на Константин са подали заявление в Център "Фонд за лечение на деца" за финансиране на медицинските изделия, но са получили отказ с аргумента, че това са средства за многократна употреба, а фондът има право да финансира само индивидуални изделия и апарати. Лекуващият ортопед д-р Живков и фирмата вносител обаче твърдят, че фиксаторите са за еднократна употреба.В момента родителите обжалват отказа на ЦФЛД, но едновременно с това започват кампания за набиране на средства за първата от серията операции на Коко. За нея са необходими външни фиксатори за удължаване на краката на стойност 27 680 лева.

От 10 юли могат вече да се изпращат и дарителски SMS с текст на латиница DMS KOKO на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel)
Дарителската сметка, публикувана в dmsbg.com е:

Титуляр: Константин Чонов Сарафов
Банка: ОББ
IBAN: BG09 UBBS 8002 1019 1065 40
BIC: UBBSBGSF