Свободни места в 50 паралелки има за трето класиране

Животът

10-07-2014, 16:27

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В елитните паралелки всичко е заето

Свободните места във варненските гимназии след второто класиране бяха обявени днес от Регионалния инспекторат по образование. Седмокласниците, които не са доволни от приема си досега, могат да се пробват отново в една от 50-те незапълнени паралелки.

Свободни места няма в Математическата и Първа гимназия. Тук балът не мръда съществено дори след второто класиране - всички приети отраз са се записали. В МГ изключение прави само паралелката Математика с Английски, където разликата в минималния бал между първо и второ класиране 0,031, а в Първа в класовете с английски последният приет сега е с 32,850 при 32,852 на 26 юни.

Свободни места за трето класиране има за Френски с втори английски в 4-та ЕГ и за Италиански в 8 СОУПЧЕ. Шанс все още има и за класовете с първи френски и първи английски с втори френски в Пета ЕГ.

Места има и в компютърните специалности на СОУ "Св. Климент Охридски" и VII СОУ "Найден Геров", както и в езиковите на СОУ "Гео Милев".

В Хуманитарната гимназия незапълнени са класовете БЕЛ с английски, История с английски, Английски език, Изобразително изкуство с английски.

Места има и във всички професионални гимназии.

Документи за трето класиране се подават до 15 юли, а то ще стане ясно на 17 юли.