Пиян младеж открадна кола в "Аспарухово"

Крими

10-07-2014, 14:31

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Отнесе 7 месеца затвор

Пиян младеж открадна кола в "Аспарухово", спретна преследване с полицията и отнесе 7 месеца затвор. На 27 май, младежът в нетрезво състояние отнел паркиран в гараж под жилищна сграда автомобил "Опел", без знанието на неговия собственик, с намерение противозаконно да го ползва за придвижване до друг варненски квартал. В пияно състояние той разбил с чук катинара на гаража, с откритите ключове върху контролното табло стартирал двигателя и привел колата в движение, като преди това затворил вратата на гаража след себе си.

По пътя минал с висока скорост изключително близо до патрулен автомобил, който веднага предприел преследване. В опит да избяга от полицейските служители, подсъдимият започнал да обикаля с автомобила из кварталните улици, докато накрая попаднал в изкоп.  При извършената проверка се установява, че 22-год. младеж е неправоспособен водач, а тест с дрегер установил наличие на алкохол от 1,74 промила.  Нанесените повреди на противозаконно отнетото чуждо МПС (счупени странични огледала, предна броня, подкалник и др.) са оценени на стойност 104 лева.

Районен съд-Варна  осъди 22-годишния Н. Сашев за противозаконно отнемане на автомобил и шофиране в нетрезво състояние. Присъдата е дадена след постигнато в съдебната зала споразумение и бързо производство. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като съдът наложи на осъдения да изтърпи най-тежкото от тях - 7 месеца лишаване от свобода в затвор при общ режим.

Младежът има предходна съдимост.  Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.