Само петима в света познаха за Германия-Бразилия

Спорт

10-07-2014, 09:25

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Един спечели от точния резултат

Само петима запалянковци в целия свят са познали изхода от погромния мач между Германия и Бразилия във вторник вечерта. Според The Telegraph, английски фен посочил точния резултат 7:1 и спечелил около 27 хиляди паунда. Други четирима пък улучили как ще свърши първото полувреме (5:0 за Германия) и получили 4-цифрени суми за това.

Английският запалянко заложил 20 долара за това, че полузащитникът на Германия Сами Хедира ще вкара гол в която и да е минута на мача, а немците ще спечелят с резултат 7:1.

Коефициентът за събитието бил 500 към 1 и така печалбата набъбнала до 46 380 долара.

Макар и в залагане без парична печалба точният резултат познал и собственикът на медийната компания Videoseed.Ru Кирил Ромашов. Той участвал в конкурс с прогнози за мачовете на известния руски писател и телевизионен водещ Сергей Минаев, обявен в Twitter.

Минаев, който нашумя напоследък в България с това, че в романа му "Медиасапиенс" се описва сценарий с банкова криза, подобен на този, разиграл се в България преди 10 дни, обещал да награди Ромашов със "специална" награда - бутилка вино.

"Често ми се случват предчувствия и дежавю, ситуации, в които знаеш, че нещата ще се случат точно така, а не иначе. Много от последователите ми в Twitter ми се присмиваха на прогнозата, а после споделиха, че са били шокирани. Не трябва да изключваме възможността и нещата да са били много по-прости: някой от бразилските защитници и немските нападатели да е прочел моя туит и да е решил да влезе в историята", казва Ромашов пред Ленты.ру. Той има намерение да започне да залага и пари на мачове всеки път, когато има подобно предчувствие, но признава, че за уникалната си прогноза във вторник получил само 1000 нови последователи в Twitter.