Черно море удари Хасково в контрола

Спорт

07-07-2014, 21:14

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците надиграха новака в "А" група с 3:2 в Банско

Отборът на Черно море записа трета победа в контролна среща от предсезонната подготовка. "Моряците" ударига новака в "А" група Хасково на стадион „Св. Петър” в Банско с 3:2. Две попадения за успеха реализира нападателят Георги Божилов, а веднъж се разписа крилото Иван Коконов. Любопитното е, че трите гола бяха вкарани с глава, а преди два дни варненци пронизаха на три пъти и Банско с глава.

Приятелският мач стартира ударно за „зелено-белите” и още във 2-рата минута Матиас беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му минава встрани от вратата. 20 минути по-късно хасковлии показаха зъби и Емил Ангелов - Бабангида беше близо до откриване на резултата.

След половин час Черно море поведе. Жоро Божилов се разписа с глава след центриране отдясно, а малко по-късно Матиас направи втори пропуск. В 38-ата минута Иван Коконов прати топката за втори път в мрежата на Хасково отново след удар с глава.

Още в първата атака след почивката Божилов вкара втория си гол в мача след центриране на Димо Атанасов. В 52-ата минута удар на Матиас за трети път беше спасен от вратаря на Хасково. „Моряците” намалиха оборотите и новият член на елита върна две попадения, като второто бе от дузпа. В този момент на терена се изсипа проливен дъжд, който затрудни действията на двата отбора. До края на мача не падна нов гол и Черно море се поздрави с победа.

В сряда възпитаниците на Сашо Станков ще изиграят последната си проверка срещу Монтана. Те ще останат на лагер в Банско до 12 юли, след което се прибират в морската столица и ще се готвят в домашна обстановка до старта на първенството.

Съставът на Черно море: Китанов, Александров, Котев, Ж. Атанасов, Венков, Дос Сантос, Паланков, Матиас, Д. Атанасов, Божилов, Коконов

Резерви: Николов, Станчев, Сталев, Цанков, Костадинов, Георгиев, Йовчев, Райков, Петров, Петков