Синдикати подкрепиха наказан пожарникар

Животът

07-07-2014, 16:49

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Дисциплинарно-наказващия орган се е позовал единствено на недоволството на някакъв журналист, който се е почувствал пренебрегнат, казват от КТ "Подкрепа"

Синдикатът на служителите в затворите в България е възмутен от безпринципното решение, с което старши пожарникар Валентин Йорданов, е бил наказан дисциплинарно, защото си е вършил работата по време на бедствието в "Аспарухово". Този акт не почива на никакви правни аргументи и е плод единствено и само на словесните престрелки на властите по време на криза, оправдавайки институционалното безсилие в страната в тежки за гражданите и служителите на специализирани структури, затруднения. Това се посочва в позицията на дружеството. От там изразяват пълна морална подкрепа на Валентин Йорданов и готовност да подкрепят всякакви законни прояви на Синдикалната федерация на служителите в МВР в защита на пожарникаря.

По-рано подкрепа изразиха и от КТ "Подкрепа"-Варна.

"Валентин Йорданов с голяма доза себеотрицание е овладявал заедно с колегите си водната стихия в "Аспарухово". С изключително недоумение анализираме мотивите на дисциплинарно-наказващия орган, който се е позовал единствено на недоволството на някакъв журналист, който се е почувствал пренебрегнат от липсата на внимание към него от страна на пожарникарите, тръгнали да спасяват човешки животи. Напомняме, че всеки работник или служител има право на пълно, обективно и всестранно разследване в рамките на дисциплинарно производство и проверка, както и право на защита и подкрепа от всички държавни институции, когато е бил обект на необосновани обвинения”, се казва в позиция на синдиката.