Валерия Велева: Станишев предложи Пеевски за ДАНС

Новините

07-07-2014, 09:08

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Проблемът е, че левите партии винаги докарват до фалит държавата, заяви Мира Радева

"Знам кой предложи Пеевски. Беше Сергей Станишев. Питам защо Сергей Станишев в цялата година на протести нямаше доблестта, не излезе и не каза, че го е предложил и то против волята на Делян Пеевси", заяви в предаването "Здравей, България" зам.-главният редактор на вестник "Преса" Валерия Велева.

Според нея първоначално Пеевски не е искал да приеме поста, но се е съгласил под натиск от страна на Сергей Станишев. Велева отхвърли варианта Пеевски да е бил предлаган за вътрешен министър.

Журналистката коментира и доклада на Сергей Станишев пред пленума на БСП в събота."В доклада си той прехвърли вината за състоянието на партията на всички други, само не и на себе си. Той се отметна от всичко. Виновни са му ДПС, ГЕРБ, вътрешният враг, абсолютно всички. Да наречеш партията си "озверяла глутница" е ужасно нещо", коментира Валерия Велева."Даже в доклада има едно изречение, че нямал никакви олигархични връзки. Задавам въпрос: Има ли финансови зависимости между Сергей Станишев и Цветан Василев? Има ли връзка икономическият екип на това правителство с Цветан Василев?", попита Валерия Велева.Според социолога Мира Радева проблемът е, че левите партии винаги докарват до фалит държавата."Избирателите на левицата послушно следваха тази партия, която беше проядена от червеи от всякъде", коментира Мира Радева. "Въпросът е дали кандидатурите, които се издигат за лидерския пост, ще направят онази промяна, от която партията се държи от 1989 година".За Валерия Велева обаче нямало да е изненада, ако на конгреса на левицата, Сергей Станишев бъде отново припознат за лидер."Станишев два пъти се е предлагал за премиер пред Доган, но му е било отказано", заяви Велева.