Продължава работата по аварийното селище в "Аспарухово"

За първи път в общината е подадена молба за събаряне на сграда – на ул. "Кирил и Методий" 79

Работата по аварийното селище в "Аспарухово", в което са базирани фургоните за настаняване на евакуирани хора, продължава, съобщиха от общинския кризисен щаб. Обектите се нивелират, свързват се с вода и електричество.

30-те фургоните са предоставени от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 19 от тях са предназначени са настаняване на 3 до 5 души, а останалите – от 5 до 8. В понеделник ще бъде сформирана комисия от експерти, която ще извърши оглед на лагера, след като бъде готов, за да бъде въведен в експлоатация.

В общински бази към момента са настанени 41 души.

Всички търговски дружества, които имат имоти на територията на засегнатия от бедствието район, да чистят регулярно терените си от прах – това предписание ще бъде изпратено утре от районната администрация до собствениците. Почистени са микросметищата под моста, продължава чистенето на деретата, миенето на улици, дезинфекцията и събарянето на опасни постройки. За първи път в общината е подадена молба за събаряне на сграда – на ул. "Кирил и Методий" 79. Осигурена е малогабаритна техника за почистване в местността "Вилите". Започва фрезоване на зелените площи и засяване с райграс.

От утре общинският кризисен щаб ще заседава в голяма община, в районното кметство е сформиран местен щаб, който ще бъде ръководен от кмета на "Аспарухово" – Йордан Николов.