Черно море разгроми Банско в контрола

Ново попълнение бележи за "моряците"

Отборът на Черно море записа втора победа в контролна среща от началото на лятната подготовка. Моряците разгромиха тима на Банско с 4:0, а головете за варненци реализираха Георги Божилов, Бакари, Кирил Котев и новото попълнение Живко Петров. Интересното е, че първите трите гола станаха след удари с глава, като две асистенции направи Димо Атанасов, а веднъж кълбото вдигна Иван Коконов. Неофициален дебют за „моряците” записа националът на Кабо Верде Стенио дос Сантос, който остана в игра до 54-ата минута.

Наставникът на Черно море Александър Станков заложи на следния състав - nа вратата започна Николов, а в центъра на защитата си партнираха Живко Атанасов и Кирил Котев. Сашо Александров и Мишо Венков оперираха на двата бека, а по крилата атакуваха Матиас и Димо Атанасов. В средата на терена играта връзваха Тодор Паланков и Дос Сантос. На върха на атаката бе Бакари, а зад него Георги Божилов.

В началните минути тимът на Сашо Станков упражни натиск и положенията започнаха да се редят едно след друго пред вратата на Банско. В 11-ата минута удар с глава на Божилов мина встрани от вратата, а пет по-късно Живко Атанасов се извиси над защитата и нацели напречната греда също с глава. В 25-ата минута отново Божилов се размина с гола. Две минути по-късно домакините погледнаха към вратата на Черно море, но Сашо Александров предотврати опасността. В 45-ата минута логиката възтържествува и варненци поведоха в резултата. Димо Атанасов изпълни отлично ъглов удар и сложи топката на главата на Божилов, които я насочи неспасяемо в горния ляв ъгъл за 0:1.

След почивката „зелено-белите” отново бяха по-добрият тим и стигнаха до още три гола. В 53-ата минута Бакари прати топката в мрежата с глава отново след асистенция на Димо Атанасов. Само три минути по-късно Коконов центрира от корнер и капитанът Котев оформи класиката отново след удар с глава. Девет минути преди края се разписа и резервата Живко Петков. Той се възползва от груба грешка на вратаря на Банско и вкара за крайното 4:0.

Това е второ победа за варненци в контролите от началото на подготовката, като преди това моряците победиха тима на Хоризонт Турново с 1:0. В останалите контроли - моряците завършиха 2:2 с Моста (Малта), направиха 1:1 с Марек и загубиха с 0:2 от Шкендия.

В следващата проверка на Черно море ще е срещу новака в "А" група – Хасково. Спарингът ще се играе в понеделник.

Съставът на Черно море: Николов, Александров, Котев, Ж. Атанасов, Венков, Паланков, Дос Сантос, Матиас, Д. Атанасов, Божилов, Бакари

Резерви: Китанов, Станчев, Сталев, Расим, Георгиев, Костадинов, Цанков, Ж. Петков,Петров, Райков, Коконов, Попов, Йовчев, Иванов