Варненски влакове закъсняват с от 30 до 100 минути

Мисия Варна

04-07-2014, 16:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Закъсненията са заради ремонти на железопътни участъци из цялата страна

11 влака между София и Варна (през Пловдив), Пловдив и Варна, и София и Бургас (през Пловдив) пътуват с от 30 до 100 минути повече от редовното си разписание. Закъсненията са заради ремонти в седем железопътни участъка, намиращи се в различни региони на страната. Закъсненията на посочените варненски влакове са поради движение на пътнически композиции по обиколен маршрут през Тулово, вместо през Ямбол.

От началото на юни започнаха ремонтите в участъка между гарите Ябълково – Димитровград – Свиленград – Капъкуле. В края на юни поради ремонти беше спряно движението на влаковете в участъците Септември – Добринище и Благоевград – Симитли, а от юли и в участъка Димитровград – Подкова. Междувременно продължават да се извършват ремонтни дейности по железния път и в участъците Нова Загора – Ямбол – Зимница, Смядово – Комунари и Плачковци – Кръстец – Радунци. От средата на м. юли предстои прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Пирдоп и Антон.

Железопътните участъци, където линията е двойна и се извършва ремонт само по единия железен път са между гарите: Стамболийски – Тодор Каблешков – Пловдив, Стамболийски – Огняново – Пазарджик, Пазарджик – Септември, Бов – Своге, Подуяне пътническа – Искър, Стара Загора – Калитиново, Владимир Павлов – Бургас, Стралджа – Церковски – Карнобат и Черноград – Айтос.

Всички тези прекъсвания на влаковото движение, както и извършването на други ремонтни дейности, които не налагат преустановяване на жп трафика, нарушават нормалното обслужване на клиентите на БДЖ с железопътен транспорт. Поради текущите ремонти се намалява скоростта за движение в различни участъци, някои композиции се движат по обиколни и съкратени маршрути или изцяло се прекъсва тяхното пътуване. В последните два случая за клиентите на националния железопътен превозвач се осигурява превоз с автобуси в участъците, където движението на влаковете е спряно.