Фалшифи професори взеха 14 000 лева за операции

Крими

03-07-2014, 12:03

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Две пенсионерки са поредните жертви на телефонните измамници

Общо 14 000 лева са дали на фалшиви лекари две варненки вчера. Измамените са на 68 и на 80 години. Предали парите на неизвестни лица, за да "спасят" свои близки.

На първата й се обадило лице, което се е представило за професор от Военна болница. Мъжът обяснил, че дъщеря й е претърпяла трудова злополука и се налага спешна скъпоструваща операция. Малко по-късно, пред блок в жк "Вл. Варненчик", жената предала на непознат 10 000 лв.

При втория случай, на 80-годишна жена, отново й се обадил "лекар" и под предлог, че предстои скъпа операция на неин близък й поискал пари. Час след това, в центъра на града, пенсионерката предала на непознат 4000 лв.ОД на МВР – Варна за пореден път апелира към близките на възрастните хора да им обясняват, че ако някой им поиска пари по телефона, най-вероятно се касае за измама. "Убедете ги да не дават пари на ръка на непознати, да проверяват дали наистина близките им се нуждаят от тяхната помощ.  Нека се обядат на тел. 112, и да разкажат, че някой, който им се е обадил по телефона, им иска пари, след което да изпълняват указанията на оператора", казват още от полицията.