Варненец отнесе "пробация" за незаконна игрална зала на "Галата"

Крими

02-07-2014, 14:53

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

32-годишният А. Ангелов, заедно със свой съучастник разположили 13 игрални автомати и наели безработен да събира оборота

32-годишният А. Ангелов бе признат за виновен, че в период от неустановена дата в началото на октомври 2012-а до 18.10.2012 година , в съучастие  с неустановено в хода на разследването лице и без да има изискуемия по закон лиценз от Държавната комисия по хазарта, устройвал хазартни игри с 13 броя игрални автомати.  Машинките за игра били поставени в предварително нает от подсъдимия и неговия съучастник търговски обект в квартал "Галата", като двамата предложили на безработен младеж да отваря вечер игралната зала и да събира оборота от посетителите. Незаконно организираните хазартни игри били разкрити  при проверка на служители от ТЗ "БОП"-Варна.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд-Варна осъди 32-годишния мъж за незаконно устройване на хазартни игри – престъпление по чл. 327, ал. 1 от  Наказателния кодекс.  

32-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Той бе осъден на "пробация" за срок от 6 месеца, при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Направените по делото разноски са за сметка на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.