Търсят доброволци и за животните от бедствието в "Аспарухово"

Мисия Варна

02-07-2014, 14:38

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Има нужда от хора, които познават района, хора с автомобили, както и приемни домове за изоставените животни

Търсят се доброволци, които да приютят останалите без дом и пострадали от бедствието в "Аспарухово" домашни животни. Събитие, организирано във Фейсбук под името "Спешно помощ за изоставените и бедстващи животни в "Аспарухово"   алармира за кризисната ситуация с животните. Много от кучетата и котките вече нямат дом и се скитат из разрушените постройки, а някои от тях имали и потомство. Оранизаторите също така алармират, че много от стопаните, които са били евакуирани от домовете си, оставяли животните си, защото нямало как да ги вземат или ги връзвали за да пазят останалото имущество и ги зарязвали така.

Инициаторите на зова за помощ имат нужда от доброволци с които да обходят засегнатите части и районите пред събаряне. Търсят се също така приемни домове за кучета и котки, както и по-обширно пространство за временно приемно място - двор, склад или помещение за оцелелите животинки.
Също така се търсят хора от района, запознати с него, които да помагат в издирването. Доброволците имат нужда от транспортни клетки за кучета и котки, от хора с автомобили, поводи, нашийници, алпийски въжета с примка за хващане, купи за храна и вода.

Освен това хората, които желаят да се включат трябва да си носят гумени ботуши, шапки, работно облекло, ръкавици, чували и всичко което според тях би влязло в употреба.  

"В тази неравна борба със стихията са важни човешките животи, но нека не изоставяме и животните, които са били наравно със своите стопани в борбата за оцеляване и заслужават своя шанс да бъдат спасени! Ако можете да се включите с каквато и да е помощ, молим ви, пишете ни! Благодарим на всички, които ще се включат", пишат доброволците, загрижени за оставените на произвола домашни любимци.