В "Аспарухово" вече работят и специалисти от минно-геоложкия университет

Животът

30-06-2014, 13:39

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Около 90 домакинства са се възползвали от възможността да получат парична помощ за наем в размер на 500 лева месечно.

Специалисти от минно-геоложкия университет вече работят в "Аспарухово", съобщи Олег Колев, експерт по свлачищните процеси в община Варна. Той посочи, че обследването на опасните райони, определени от БАН и Геозащита, ще се прави с максимално бързи темпове, за да имат хората по-скоро яснота какво се случва с домовете им. 

Продължава чистенето на квартала от калта и разрушенията, както и дейностите по дезинфекцията на квартала. Два от подрайоните са напълно почистени и дезинфекцирани, пренасочват се при нужда техника и хора в местата, където има още работа – като района на ул."Розова долина" и Аспаруховия парк.

До края на седмицата оценките на щетите трябва да се внесат в Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Продължава и събарянето на посочените от специалистите като опасни сгради.30 от осигурените от общината 170 места за временно настаняване са заети. Настаняването на нуждаещи се продължава. Подготвят се още над 100 места във оборудваните фургони, разположени в поделение "Сокол".Около 90 домакинства са се възползвали от възможността да получат парична помощ за наем в размер на 500 лева месечно.