Черно море върти 2:2 с малтийци в контрола

Спорт

27-06-2014, 20:19

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Головете за варненци отбелязаха Коконов и Паланков

Отборът на Черно море записа равенство в третата си контрола от началото на лятната си подготовка. Моряците завършиха 2:2 срещу тима от Малта Моста. Головете за варненци вкараха Иван Коконов и Паланков. Коконов се разписа още в 4-тата минута след центриране на Мишо Венков. Две минути по-рано Живко Петков стреля, но стражът на Моста отрази кълбото.

Гостите стигнаха до изравняването в 16-ата минута. Мохамед получи топката в наказателното поле и препарира Николов. Три минути по-късно Сашо Александров стреля добре, но Борч изби кълбото в корнер.

В 27-ата минута Бекир Расим изпълни добре фаул от около 25 метра, но стражът на малтийския тим отби. В 38-ата минута Калевич, който изработи изравнителното попадение за Моста беше фаулиран пред границата на наказателното поле, но съдията вместо да отсъди нарушението даде жълт картон на футболиста на Моста.

Малтийците имаха претенции към съдийското отсъждане, след което един от помощниците на Пичони беше изгонен от скамейката и пратен на трибуните.

В 50-ата минута след триково изпълнение на фаул Паланков изведе "моряците" напред, но в следващата минута Калевич със силен удар от 10 метра възстанови равенството като не остави шансове на Николов. В 52-ата минута след центриране отдясно Венков стреля силно от воле, вратарят изби топката от голлинията, но "моряците" имаха претенции, че тя е минала голлинията, но гол нямаше.

Малко по-късно Коконов свали топката в наказателното поле, но Живко Петков направи непростим пропуск. В 67-ата минута влезлият като резерва Петров отклони топката в гредата. До края на двубоя Черно море търсеше успеха, но не успя да го постигне. В 90-ата минута Димо Атанасов стреля, но вратарят на малтийския тим беше на мястото си.

За "моряците" пази дошлият нов вратар Николов.

Съставът на Черно море: Николов, Александров, Живко Атанасов, Венков, Слави Сталев, Стоянович, Паланков, Райков, Расим, Коконов, Попов (Петров, Матиас, Димо Атанасов)