Фургоните за бедстващи - лъскави гарсониери по 15 000 лв. бройката

Временните жилища ще оформят затворен комплекс, зад бариерата и портала, останали от бившия флотски складов район

Повече от прилични гарсониери с оборудвани кухни и бани се оказаха чисто новите фургони, които пристигнаха за хората останали без дом, след като започна събарянето на опасните сгради в опустошеното от наводнението "Аспарухово". Временните жилища са с по две спални, кухненски бокс и санитарен възел, като в тях мога да се настаняват по 6 до 8 човека. 15 000 лв. с ДДС е цената на всеки един от фургоните. Във Варна вече пристигнаха 8, а тази нощ се очаква да бъдат доставени още толкова. До края на седмицата Гражданска защита ще изпрати във Варна общо 20 от временните жилища.

В момента осемте са поставени на територията на старото военно поделение "Сокол". След като пристигнат и останалите, ще бъдат пренаредени. Фургоните ще бъдат оборудвани с ток и вода. ВиК вече изграждат канализация в района, а Енерго Про - ел.мрежа.

Има условие временните жилища да се поставят на равна повърхност, но в поделението в което се подреждат има бетонни площадки и няма да се налага предварителна подготовка при монтажа им, разказа пред Varnautre.bg комендантът на лагера. Фургоните ще оформят затворен комплекс, зад бариерата и портала, останали от бившия флотски складов район.

Как изглеждат временните жилища отвътре вижте ТУК>>