Намериха трупа на 6-годишния Маринчо, припадна жена (обновена)

Тялото е открито при разчистването на руините на ъглова къща на улиците "Горна Студена" и "Галац"

Намериха труп на дете под руините на ъглова къща на ул. "Горна Студена" в пресечната й с ул. "Галац". Най-вероятно това е тялото на издирвания 6-годишен Марин Добрев. Той бе едно от многото деца в къщата с номер 68 на ул. "Горна Студена", която бе отнесена от потопа. С това намерено тяло, жертвите на потопа във варненския квартал вече са 13. 

Районът е отцепен. Полицията прави оглед на мястото, докато Гражданска защита се опитва да изрови тялото под останките на срутената сграда. 

По-рано днес са минали следови кучета, които не са открили нищо в района. Органите на реда направили пореден оглед на мястото, след което разрешили на собственика на ъгловата къща да започне да разчиства останките й. Буквално на втората лопата след като започнал да копае се натъкнал на тялото. 

Стопанинът на къщата - Стефан Христов

Трупът на детето е увит е в килим, видя репортер на Varnautre.bg. Тялото се е омотало от течението, което го е влачило. 

Жена от свидетелите в района припадна. Тя заедно с още няколко съседки гледали от терасата си какво се случва, когато една от ромките се свлякла. На място пристигна линейка, която да й даде първа медицинска помощ. Жената вече е по-добре. 

Майката и бабата на Маринчо, чийто труп се предполага, че е под останките  все още не са извикани на мястото. Двете жени били в Максуда, откъдето е и детето, което беше на гости на ул."Горна Студена" във фаталната нощ. 

На стопанина на къщата на ул. "Горна Студена 46", под която е намерен трупа, не са позволявали да започва разчистването в последните четири дни. В постройката има над един метър кал, а телцето на детето е било на дълбочина поне 20 см. 

Тялото на детето вече е изнесено. Трупна линейка го откара. Предстои разпознаване и официално потвърждаване на самоличността на жертвата. 

Още един труп на ул. "Горна Студена"