Черно море с първа победа в контрола, Райков с червен картон

Спорт

25-06-2014, 20:03

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците удариха Хоризонт Турново с 1:0, Слави Сталев бележи

Отборът на Черно море постигна първа победа в контролна среща от началото на лятната подготовка. След като преди няколко дни варненци отстъпиха с 0:2 на Шкендия, днес моряците удариха тима на Хоризонт Турново с 1:0, а единствения гол в мача реализира Слави Сталев. През втората част заради спречкване червен картон получи завърналият се в състава на Морето Симеон Райков.

Отбора на Хоризонт започна двубоя с доста твърда игра, но главния съдия Цанко Миндалов от Пазарджик успя бързо да успокои тима от Турново с два жълти картона за груби влизания. В 18-ата минута македонците излязоха на добра позиция, но Китанов успя да спаси. До края на първата част варненци имаха по-чисти положения, но Бакари и Георги Божилов пропуснаха да поведат в резултата.

На полувремето треньорът на Черно море Александър Станков пусна изцяло нов състав. В 53-ата минута централният бранител Слави Сталев се възползва от грешка на стража на Хоризонт и на празна врата реализира за 1:0. Само две минути по-късно Симеон Райков стреля по диагонала, но ударът му бе спасен с мъка от вратаря на отбора от Турново. В 58-ата минута Райков бе изгонен, но на негово място в игра се появи младият Мартин Костадинов. В 60-ата минута Расим стреля опасно от прясвободен удар, но стражът на противниковия отбор изби топката от голлинията. В 84-ата минута заради неспортсменско нарушение срещу Дани Георгиев, които напусна терена принудително, съдията изгони футболист на Хоризонт.

Следващата контрола на Черно море е отново срещу отбор от чужбина – Моста (Малта). Двубоят е на 27 юни от 18 часа на терена на комплекс Пири.

 Съставът на Черно море: Китанов, Станчев, Котев, Венков, Ж. Атанасов, Паланков, Петрович, Коконов, Матиас, Божилов, Бакари (Николов, Сталев, Грънчов, Александров, Д. Атанасов, Георгиев, Стоянович, Расим, Райков, Костадинов, Петков)