ЦДГ "В.Терешкова" остава затворена

Животът

25-06-2014, 17:33

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

След оценка на ситуацията стана ясно, че децата от пострадалата детска градина могат да бъдат временно настанени в останалите заведения в района

Една от най- пострадалите детски градини в "Аспарухово" – ЦДГ №17 "В. Терешкова" остава затворена. Наводнени и унищожени са кухнята, мебелите, оборудването и инвентара на детското заведение, заяви Лили Христова – Директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" по време на съвместно съвещание с директорите на общински детски градини.

След оценка на ситуацията стана ясно, че децата от пострадалата детска градина могат да бъдат временно настанени в останалите заведения в района – ЦДГ №12 "Пинокио", ЦДГ №22 "Горска приказка" и ЦДГ №18 "Морски свят", които от днес работят нормално. От ресорната общинска дирекция съобщават, че общата стойност на щетите, нанесени от наводненията в детските градини, възлиза на 186 860лв.

По рано през деня се проведе и съвещание с директорите на общински училища, където бяха обсъдени въпроси, свързани с кризисната ситуация в града и действията на училищата по подготовката на новата учебна 2014/2015 година.

Директорът на дирекция ОМДС акцентира върху необходимостта да се направи промяна в приоритетните ремонтни дейности, като се имат предвид щетите, нанесени от поройните дъждове. Изготвените количествено-стойностни сметки за ремонта на училищата в район "Аспарухово" възлизат на 138 712лв. Повредите, констатирани в новопостроеното НУ "В. Левски", ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител, тъй като сградата е в гаранционен срок.

По време на срещата стана ясно, че в ОУ "А.Кънчев", ОУ "Н. Вапцаров", ОУ "П. Волов" , СОУ "Н. Бозвели" вече са уточнени целодневните подготвителни групи за петгодишни деца, като се работи по предписанията на РЗИ. Обсъждат се възможности за откриване на нови групи в СОУ "Д. Дебелянов" , ОУ "Черноризец Храбър" и ОУ "С. Караджа".

От утре училищата на територията на район "Аспарухово" ще отворят отново врати.