Ромите от махалата в "Аспарухово" се обърнаха едни срещу други: Вече не сме едно

Животът

23-06-2014, 17:31

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трагедията в Аспарухово

Намериха още един труп на дете, жертвите станаха 12 (обновена)

Вече не сме едно, казват тези от пострадалата ул. "Горна Студена" за комшиите от "Розова Долина"

Ромите от една от най-пострадалите улици в наводнението в "Аспарухово" - ул."Горна Студена" се обърнаха срещу комшиите си на ул. "Розова долина". Там останаха абсолютно незасегнати от потопа. При тях разбити улици, отнесени къщи или други следи от водната стихия няма. 

Вместо да помогнат на събратята си от улицата, която освен материални щети даде и човешки жертви и на която всеки ден погребват по някой от загиналите, циганите от "Розова долина" си правели оглушки. Вместо това се редели на опашката за помощите, които се раздават на бедстващите от пункт пред районното кметство в "Аспарухово".

"Една кофа не дойдоха да вдигнат, една лопата не донесоха", оплака се пред Varnautre.bg Младен - ром на възраст, който живее в горната част на "Горна Студена". Редят се обаче за помощите, а за нас не остава. Ние не искаме много, искаме да си изчистим къщите и колкото да преживеем. Поне сме живи", продължи Младен. 

"Грам не помагат. Идват чужденци - доброволци да ринат калта, идват роднини от Максуда да помагат, и затворници даже дойдоха да чистят, само тези "Розова долина" нищо не правят. Вече не сме едно", присъедини се и ядосан младеж от пострадалата улица. "Защото не е на тяхната глава, затова не си мръдват пръста", допълни той. 

Междувременно деца и младежи от "Розова долина" играят по улицата с велосипеди и триколки, профучават между колите на спасителните служби и полицията. Някои от тях пък слизат до опустошената улица, за да искат стотинки от "гостите" в махала, които са дошли да помагат на бедстващите от перпендикулярната "Горна Студена".