Спряха тока в някои къщи от съображения за сигурност

Животът

23-06-2014, 16:14

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Екипите на компанията продължават и днес да възстановяват електричеството на тези адреси, където е гарантирана безопасността на хората

Днес ситуацията е значително подобрена, но все още има места, където подаването на електричество създава риск за сигурността на хората. Жилищната кооперация на ул. "Горна Студена" 48, която се намира непосредствено до напълно унищожения трафопост 595, бе захранена по временна линия.

В отделни къщи електричеството все още е изключено от съображения за сигурност. На повечето от тях електрозахранването беше възстановено още в петъчния и съботния ден, но впоследствие автоматичните прекъсвачи изключиха, поради остатъчна влага по инсталациите. Екипите на компанията продължават и днес да възстановяват електричеството на тези адреси, където е гарантирана безопасността на хората.

От Енерго-Про информираха още, че на 20 юни сутринта, на територията на Североизточна България са били изключили 28 електропровода средно напрежение. 23 124 домакинства са били без електричество. В края на същия ден е било възстановено електрозахранването на 19 000 от тях. Аварийните екипи са работили и през почивните дни.