Имената на намерените досега жертви

Животът

22-06-2014, 18:45

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Издирват се още трима, присъствали на семейното събиране на ул. "Горна Студена" 68

Три дни след трагедията в "Аспарухово" от областната администрация във Варна разпространиха имената на удавените при бедствието в "Аспарухово". Или поне на тези от тях, чиито тела бяха намерени.

Днес беше погребан 13-годишният Стефан Емилов Стефанов на 13 г., на когото в махалата викали Али. Сред загиналите е и леля му Магдалена Жанева Шопова на 29 г. Именно завръщането на младата жена от Германия събрало в дома на майка й Жана много роднини и съседи. Точно тогава ударила приливната вълна от дерето и къщата била отнесена.

Сред загиналите са лелята на Магда - Зоя Асенова Шопова на 59 г., която живее на ул. „Орлово гнездо” до стария хлебозавод във Варна. Едно от внучетата на Зоя - 8-годишната Зина Силвиева Шопова на 8 г., беше намерена в прегръдките на Магдалена, която до последо е опитвала да държи момиченцето над водата.

Все още не е намерена - жива или удавена домакинята на семейното събиране - Жана, както и двама от внуците на сестра й - 6-годишният Марин и 3-годишната му братовчедка. Другият племеник на Магда - Костадин, се спаси по чудо. Момчето е влачено от водата през цялата улица, по съседната "Гривица" и после по "Балкапан". То беше намерено върху една кола, спряла в дърво на бул. "Народни будители".

Загинала е и Анка Стоянова Демирова на 67 г., която била на гости у съседката Жана по време на потопа.

Сред намерените е и Юлиян Илиев Бошнаков на 63 г., който бил отнесен от водата заедно с леглото си - човекът бил парализиран след инсулт.

Още 3 жертви даде улица "Горна Студена", на която, според експертите, повечето къщи са незаконни и са ограничили движението на водата през дерето. Това са:
Тодорка Стефанова Стоянова на 38 г.
Марин Василев Маринов на 60 г.
Магбуле Ризаева Абзова на 79 г.

Последните две намерени тела са на Иванка Колева Пенчева на 70 г. и Йорданка Илиева Георгиева на 83 г.. И двете са живеели на съседната улица "Гривица".