Наводнението потопи и базата на "Черно море Бриз"

Спорт

22-06-2014, 14:46

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ако дигата не се възстанови спешно бедствието ще се повтори при следващия дъжд

Наводнението потопи и базата на "Черно море Бриз" на Варненското езеро. Щетите са огромни. Водата, която идва по река от горните квартали излезе от коритото си, защото то е затлачено от всевъзможни боклуци. Водата скъса дигата и огромната вълна събори няколко стени на хангарите, където спортният клуб съхранява лодките си и ги заля.

Тинята стигна над метър. Половината инвентар е непоправим. Доброволци и състезатели на "Черно море Бриз" помагат и в момента за изчистването на помещенията и двора отвън, който също е целия в тиня. Ако дигата не се възстанови спешно бедствието ще се повтори при следващия дъжд.

Необходима е техника. Ръководството на клуба е уведомило институциите очаква комисия да посети базата и помогне за отстраняване на щетите. В СК "Черно море Бриз" членуват над 120 състезатели. На базата се обучават и ученици от Спортното училище.
Само тази година на организирани и проведени 6 състезания, като предстоят още толкова плюс държавно първенство в олимпийските класове от календара на ветроходството.