Обществен съвет ще помага за разпределянето на парите от DMS VARNA

Животът

22-06-2014, 11:58

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За Варна са закупени 200 лопати, 200 чифта ботуши и 100 кофи

Днес започва работа Общественият съвет, който има задачата да гарантира разумното и честно използване на даренията, получени в подкрепа на пострадалите области Варна, Добрич, Велико Търново. В него ще участват представители на националните медии и публични лица, ползващи се с обществено доверие.

Към 11 часа са изпратени 575 103 sms за спешната дарителска кампания. До вчера за Варна са закупени 200 лопати, 200 чифта ботуши и 100 кофи.
Това са първите неща, които се купуват с дарените средства. Целта е да се осигурят инструментите, от които се нуждаят доброволците на място.

В Обществения съвет участват -Иван Станчов, Красимира Величкова – Български дарителски форум (БДФ), Елица Баракова – Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), Деница Сачева – Член на Борда на Проект DMS България – Единен дарителски номер 17777 и журналисти.Общественият съвет ще съобразява своите решения с информацията от официалните представители на пострадалите общини. От вчера организаторите на кампанията набират информация и чрез свои представители в пострадалите места, чрез местни партньорски организации и добрволчески групи.На този етап се помага с предметни дарения и доброволен труд. Първите похарчени средства от кампанията вчера бяха за инвентар за доброволците, които разчистват пораженията.След това планът на организаторите е дарените средства да се инвестират за връщане на хората към нормалния живот - строителство и ремонт, закупуване на вещи и домакинска техника от първа необходимост - печки, хладилници, легла.Действията и решенията на Обществения съвет ще бъдат отчитани в странците на DMS България – Единен дарителски номер 17777, ФПББ, БДФ и чрез медийни партньори.