Полицията издирва още две деца след потопа

Мисия Варна

21-06-2014, 18:04

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Роми приклещиха президента, за да се оплачат, че никой не им помагал

Две деца - момче на 6 години и момиченце на 3 издирва варненската полиция, след бедствието, което помете "Аспарухово". Двете деца се водят безследно изчезнали и се издирват, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. 

За издирваните деца разказа и ромска фамилия, която приклещи президентът Росен Плевнелиев, когато той се появи в "Аспарухово". Майката Добринка показа снимка на 6-годишния си син Марин Добринов, който според нея никой не търсел. Тя спомена и изчезналото момиченце, но неговото име не знаела. В нощта на бедствието децата са били в къщата на ул. "Горна Студена" 68. 

Ромите се оплакаха и че никой не им помагал и доброволците не чистели тяхната махала. На фона на обясненията им, че са неглижирани от пункта на БЧК се разнесоха крясъци. Скандалът стана, защото някои от пострадалите възроптаха, че помощите отиват само при циганите. 

Президентът пък обяви, че е горд на "такава солидарна нация", визирайки числеността на хората, които се притекоха на помощ. Той припомни и че вече са събрани над половин милион лева дарения за "Аспарухово". 

Плевнелиев, заедно с еврокомисаря Кристалина Георгиева и израелския посланик Шаул Камиса Раз се включиха в жива верига, която с кофа започна да изнася отломки и кал от една пометените улици. След това Държавния глава от човек на човек започна да обяснява, че на всички ще бъде помогнато и ще получат финансова по мощ, но по ясни критерии.