Къщи на ул. "Кирил и Методий" пред срутване, опитват да ги спасят (видео)

Най-тежко в момента е положението на къщите с номера 107 и 111

Всички усилия в момента са насочени към предотвратяване на срутване на къщите на улица "Кирил и Методий" в "Аспарухово". Всички сгради на номерата след 83 са застрашени, видя репортер на Varnautre.bg. Най-тежко в момента е положението на къщите с номера 107 и 111

Тежка техника и багери се опитват да изкопаят и отводнят домовете на хората, който са на ръба над пълноводно дере, което минава покрай гробищата и отвежда калната вода в парка. Пътят по улицата е блокиран. 

Хората от района разчистват около домовете си. Кметът Иван Портних предупреди, те да не се притеснят, че щетите им още не са оценени. Хората могат да си чистят, без да се притесняват. Комисия много детайлно ще направи оценка на щетите, посочи той. 

 

Разчистени са основните пътни артерии, предстои влизането в по-малките улици. Всеки момент ще бъде отворен пътя "Аспарухово" - Галата. Проблем в района са задръстванията, тъй като навсякъде има спрени коли - пострадали и здрави, който затрудняват придвижването. 

Вече в по-спокойна обстановка, се вижда, че е пострадал абсолютно целия квартал, а не само части от него. Нанесените поражения са огромни. 

Видео от мястото, вчера около 14:00, когато се беше образувало цяло езеро, което преливаше през мостчето над дерето: