Водата в половин Варна не става за пиене

Животът

20-06-2014, 21:33

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водата в "Аспарухово" не става за пиене

Издадено е предписание до експлоатиращото предприятие за незабавна промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа

Заради усложнената метеорологична обстановка РЗИ - Варна забрани пиенето на вода от чешмата в половината град, за да се предотврати разпространението на зарази. Засегнати са кв."Левски", Цветния квартал, "Чайка",  "Бриз", местностите Горчива чешма и Свети Никола. Забраната важи и за курортен комплекс Св. Константин, к.к."Чайка", местност "Ален мак" и Златни пясъци.

Същото се отнася и за улица "Войнишка" сградата на "Охрид-Гардънс" и Техникума по облекло, както и за село Каменар. Остава пълната забрана и за бедстващия район "Аспарухово".

Издадено е предписание до експлоатиращото предприятие за незабавна промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и извършване на съответния лабораторен контрол до възстановяване на качествата на водата.

Питейната вода в изброените райони не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна. За отмяна на забраната населението ще бъде допълнително уведомено.

РЗИ препоръчва да се ползва бутилирана вода за пиене. Здравната инспекция продължава наблюдението на качеството на питейната вода, за което населението ще бъде периодично уведомявано.