Изронен асфалт и чакъл по булеварди и улици, отводняват подлезите

Само в "Аспарухово" няма ток

Единствено в "Аспарухово" все още няма ток. В района работят 6 багера, 4 камиона и 4 специализирани машини на фирма "Никман", съобщават от общинското звено за защита на населението при бедствия.

В район "Владислав Варненчик" - на места по бул. "Трети март" има събрана вода, която ще бъде изпомпена с машини. Наводнен е и подлезът на ул. "Янко Мустаков", който вече е обезопасен.

Свличане на чакъл по бул. "Цар Освободител" има в частта от кръстовището на Икономически университет до Летен театър. От местната администрация на район "Одесос" съобщават, че отсечката е проходима с повишено внимание. Свличане на отпадъци има в района на стара ЖП гара на ул. "Девня".

В район "Младост" са наводнени офиси в близост до гребната база и лодкостоянките на ул. "Девня".

По-големи са щетите в район "Приморски", където има изронена асфалтова настилка по улиците "Подвис", "Роза" и "Евлоги Георгиев". И трите отсечки са проходими, като шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. От районното кметство съобщават, че вече се отводнява наводнения подлез на базар "Левски". Свличане на чакъл и кална маса има по ул. "Христо Смирненски", която също остава проходима.

Община Варна напомня на гражданите, че могат да се обръщат за помощ и съдействие към оперативния дежурен на телефон 052-820-112, 052-820-204 и 052-820-016.