Община Варна с награда за прозрачна администрация

Мисия Варна

19-06-2014, 15:02

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В същата категория за областни администрации, на първо място е Бургас

Община Варна спечели награда в категорията "Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" на Фондация за прозрачни регламенти. База за това са станали установените добри практики и взаимодействие между общинската администрация и Младежкия консултативен съвет, работата по превенциите за изоставянето на деца с увреждания, както и сътрудничеството с консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

"Вашето първо участие в тазгодишния конкурс Ви носи второ място, поздравления за успешния старт", заявява Петя Донова, управител на фондацията, в писмо до кмета Иван Портних.  Първа награда е за Стара Загора, а трета – за Троян.

В същата категория за областни администрации първото място е за Бургас, следван от Смолян и Велико Търново. Общо 9 областни администрации и 37 общини са кандидатствали в надпреварата. "Оценката, която получаваме, е знак, че вървим в правилната посока", коментира Кристиян Богоев, секретар на община Варна.