Осъдиха трима за трафик на хора, подмамвали жени за разврат

Крими

19-06-2014, 12:06

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Най-тежко наказание - 7 години затвор и 30 000 лева глоба получи 32-годишният Панко Я.

Дело за трафик на хора приключи с осъдителни присъди. Тримата подсъдими по делото - 37-годишният Деян В. и 32-годишните Милен А. и Панко Я., получиха различни присъди и глоби.

Обвиненията срещу тях са за различни престъпни деяния, осъществени от 2007 год. до към края на 2011 год.

Деян В. набирал и приемал пет момичетата, с цел да бъдат използвани за развратни действия. Деянията са извършени във Варна и в чужбина, чрез обещаване, даване и получаване на облаги, както и чрез заплашване и физическо насилие. Той бе признат за виновен още по обвинение в транспортиране и превеждане през границата поотделно на две от жертвите на трафик, с цел да проституират във Франкфурт, както и затова, че предоставял петте пострадали жени помещения от собственото си жилище за осъществяване на сексуални контакти. Ще лежи в затвора общо 6 години при първоначален строг режим, а глобата му е 12 000 лева.

32-годишният Милен А. бе осъден от Районния съд общо на 6 години затвор и глоба от 20 000 лева. От юли до септември 2011 г. във Варна, в условия на опасен рецидив и в съучастие с другите двама подсъдими, набрал, приел и използвал пострадала от трафик жена за развратни действия.

Най-тежко общо наказание - 7 години затвор и 30 000 лева глоба получи третият подсъдим – 32-год. Панко Я. Той бе признат за виновен в извършването на трафик в съучастие с другите подсъдими, при опасен рецидив и при продължавано престъпление, както и по обвинения в набиране, приемане, използване за развратни действия у нас и в чужбина, транспортиране и превеждане през границата до германския град Бремен на едно от момичетата.Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.