Утре пак потоп

За Варна максималната температура ще е около 23 градуса

И утре ни чакат валежи, гръмотевици и градушки. До полунощ ще има превалявания и гръмотевици, а след полунощ облачността в Източна България за кратко ще намалее. Ще е почти тихо с минимални температури 14-19 градуса, съобщават от филиала на НИМХ във Варна.

В сутрешните часове отново ще се заоблачава, а около обяд ще започнат нови превалявания, които ще са най-слаби в източна Добруджа. Ще има условия и за гръмотевици. Вятърът от изток-североизток постепенно ще се усилва. Максимални температури 21-26 градуса. 

Над Черноморието ще остане облачно, с временни разкъсвания в часовете преди обяд. На много места ще превали и прегърми. Ще се появи и усили вятърът от изток-североизток. За Варна минимална температура около 18, максимална около 23 градуса. Вълнението на морето утре след обяд ще е 2-3 бала. Температура на морската вода 21-24 градуса.

Над планините ще бъде също  облачно, а по билата мъгливо. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.