Отличници от ГПЧЕ “Йоан Екзарх” получават златни и сребърни значки

Животът

17-06-2014, 14:36

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Средният успех на випуск 2014 на гимназията е 5,26, а от държавните зрелостни изпити 5,16

В Градската художествена галерия "Борис Георгиев" 184 възпитаници от ГПЧЕ "Йоан Екзарх" днес от 17 часа ще получат своите дипломи за завършено средно образование.

Средният успех на випуск 2014 е 5,26, а от държавните зрелостни изпити 5,16. Това нарежда учебното заведение сред предпочитаните гимназии във Варна.

От тази година отличилите се ученици, при завършване курса на обучение, ще получат значки от благороден метал изработени в "Монетен двор".

Първите носители на отличията са Николай Стефанов Казанджиев и Робърт Димитров Пейчев от 12 "в" клас. Те ще получат златна значка за отличен успех 6,00 от курса на обучение и 6,00 от държавните зрелостни изпити, съгласно решение на педагогическия съвет. Зрелостниците са участвали в международни и национални съзтезания и олимпиади и са класирани на призови места.

Със сребърна значка за отличен успех 6,00 от курса на обучение, също с решение на педагогическия съвет, ще бъдат удостоени Радост Кирилова Пенчева – 12 "а" клас, Велислава Бориславова Ташева – 12 "б" клас, Боян Красимиров Луканов, Евгени Николаев Василев и Станислав Петров Петров – 12 "в" клас. Значките са изработени изцяло от благороден метал специално за завършването на гимназистите.

Сред завършилите е Николета Зонева, носител на „Златна маска” от фестивала на франкофонския театър в Стара Загора в две поредни години.

Александър Йосифов е лаурят на Националния кръг на олимпиадата по история и циливизация с успех от форума 5,80.

Стефан Зехирев от 12 "г" клас е носител на сребърен медал от Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург и бронзов медал от националната олимпиада по математическа лингвистика в Плевен.