Преброяват ни през 2021 година

Новините

17-06-2014, 10:44

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Експерти посочиха редица сериозни нарушения в методиката и начина на преброяването през 2011-та

Следващото преброяване на населението в България ще бъде през 2021 година. Това стана ясно от думите на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски.

Статистици се събраха днес на конференция, за да анализират последното преброяване на българите преди три години, а именно през 2011-та година, да намерят грешките си, начините им за поправяне и да поговорят за следващото преброяване, което според НСИ вече чука на вратата.

Цветарски посочи, че подготовката за едно броене на населението винаги започва поне 4-5 години преди насрочената дата, тъй като преброяването е много специално статистическо изследване, информира news.bg.

"Преброяване 2011-та не е най-доброто преброяване", призна шефът на НСИ Сергей Цветарски, но добави, че след всяко едно такова трябва да се анализират допуснатите грешки.

Припомняме, последното преброяване на населението у нас бе проведено през февруари 2011-та година и е 17-то подред. Тогава данните показаха, че в България живеят 7 364 570 български граждани.

В началото на настоящата година обаче експерти посочиха редица сериозни нарушения в методиката и начина на преброяването през 2011-та.