Коритаров: Има ли държавник, който нарича Пеевски "бебчо"?

Новините

17-06-2014, 08:23

Снимка:

sbj-bg.eu

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Политик, който е в конфликт с Пеевски, го целува по челото и го нарича "бебчо"?

Най-добре е да се намерят разследващи журналисти и да се потърси отговор на въпроса: Има ли български политик, с качествата на много голям държавник, който при конфликта си с Пеевски, в същото време му ходи на гости, прегръща го, целува го по челото и го нарича "бебчо", заяви в предаването "Здравей, България" журналистът Георги Коритаров.

Според журнлиста има пряка обвързаност между скандалите, които тресат държавата, и това дали и кога ще има предсрочни избори.

"Имам усещане, че партиите, които подкрепят правителството на Орешарски, изпитват известни опасения, че ако се оттеглят, войната между двата колоса на българската демокрация и българската стабилност може да доведе до неприятни последици и за политическата класа", коментира Коритаров.И продължи:"Искам да привлека вниманието на хората върху едно откритие, което господата Василев и Пеевски поднесоха на цялото човечество и то трябва да им бъде благодарно за това и занапред. Ако се анализира лингвистично и семантично, това което казва Пеевски пред пресата: "Ако бях началник на прокуратурата, моите убийци нямаше да бъдат пуснати". Би трябвало да направим извода, че той е покойник и говори покойният Пеевски, с други думи нещо като духът на бащата на Хамлет. И тези двамата господа са доказали задгробния живот", коментира журналистът.Според него в момента тече война между "стожера на националната сигурност и стожера на финансовата стабилност"."Г-н Пеевски е контраразузнавач номер 1, символ на националната сигурност на България, той беше избран за председател на ДАНС, най-яркото лице на българския либерализъм, член на либерална партия, което значи най-яркият демократ. От другата страна е Цветан Василев – банкер номер 1, един от стожерите на финансовата и банкова сигурност на България. И така стожерът на националната сигурност на България и стожерът на финансовата стабилност си организират подобни акции. Стожерът на националната сигурност твърди, че стожерът на финансовата искал да го ликвидира и му е пратил убийци", коментира Коритаров. Според него хората в момента трябва да са на улицата и да искат конкретни отговори от политическата класа.Журналистът Мира Баджева пък определи скандалите като "злокачествено шоу". "Прокуратурата отново изглежда като бухалка срещу определен вид бизнесмени. Прокуратурата и главният прокурор дължат обяснения", заяви Мира Баджева.