Баба с внуче пропадна в асансьорна шахта в поликлиника, в кома е

Новините

17-06-2014, 06:08

Снимка:

"24 часа"

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Здравното заведение е било реновирано преди години

Нелеп инцидент в медицински център в Бургас изпрати в реанимация 51 годишна жета и постави в риск живота на бебе.

Ваня Колева отивала с едногодишното си внуче си на контролен преглед в МЦ II в бургаския жк “Славейков”. Кабинетите за такива прегледи са на втория етаж.

Ваня отваря вратата на асансьора, който е предназначен за хора с увреждания, но не вижда, че платформата не е на етажат и полита в шахтата заедно с детската количка.

Асансьорната клетка била на първия етаж и бабата с бебето пада върху тавана. След пропадането жената останала в съзнание и започнала да вика за помощ. Информацията за инцидента е получена в 13,10 ч във Второ РУ. Към сградата на ДКЦ II веднага са изпратени екипи от службата за противопожарна безопасност и защита на населението.

Спасителите отворили вратата на първо ниво, но се оказало, че оттам не могат да стигнат до жената и детето. След това Ваня и внучето  били изтеглени през горния етаж.

Заради забавянето на спасителната операция първата линейка, пристигнала на мястото на инцидента, не изчакала, малко след това се наложило да викат втора кола. Тази информация съобщи пред журналисти кметът Димитър Николов, който дойде в медицинския център и проведе кратък разговор с управителката д-р Емилия Драганова.