Екипи на общината и пожарната отводняват улиците след пороя

Рано сутринта автобуси и тролеи са пропуснали курсове, заради наводнени улици

Два общински екипа, снабдени с отводнителни помпи, реагират при сигнали за наводнени помещения. Помощ оказват работници от фирма "Никман", както и екипи на пожарната. След пороя при дежурния в общината са получени много сигнали - проблеми са възникнали на бул. "Христо Смирненски" край Военноморска болница, в района на Зеленчуковата борса, в дома за хора с увреждания в Салтанат, в няколко детски градини, в Математическата гимназия, в АГ болницата.

Отводнявания се извършват в района на спирка "Студентска", в подлеза на базар "Левски", в проблемни участъци във "Виница". По информация на местното кметство дерето в село Константиново е преляло и водата е заляла моста. Екипите са оказали помощ на няколко закъсали автомобили, а в района на МБАЛ "Св. Анна" от напора на водата е отхвръкнал капак на канализационна шахта.

Няма данни за пострадали хора. Щетите от пороя ще бъдат обобщени и изпратени до комисията за бедствия и аварии. Рано сутринта е имало пет пропуснати курса на автобуси и тролеи по линиите 14, 20, 88 и 82, заради наводнени улици. Към 9 ч. работата е била нормализирана, съобщиха от "Градски транспорт".