Родители и деца мокри до кости, не пускат колите до детска градина в дъжда

Мисия Варна

16-06-2014, 12:29

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

От фирмата-наемодател на терена забранили достъпа с автомобили за родителите след инцидент с дете

Дори в проливния дъжд родителите на децата от ЦДГ "Горска приказка" не могат да паркират до градината. Десетки майки, бащи и дечица за пореден ден са станали мокри до кости, заради отказания достъп до сградата, намираща се в квартал "Аспарухово" в района на предприятие "Галатекс" АД. За куриозната ситуация ни алармира читател на Varnautre.bg.

След проверка на Varnautre.bg, от детската градина отговориха, че теренът и сградата са частна собственост и достъпът е забранен по инициатива на "Галатекс" АД, след инцидент с дете преди време.

На въпрос защо тогава все пак влизат коли на други фирми, които имат помещения в района, от градината отговориха, че това са си лични договорки и взаимноотношения между наемодателя и въпросните фирми. От редакцията на Varnautre.bg, не успяхме да се свържем с представител на дружеството, на посочения фирмен телефон.

Читателят е изпратил сигнал до кмета на Варна Иван Портних и до община Варна. Ето го и пълния текст на писмото:

Искам да Ви сигнализирам за един кошмар преживян тази сутрин. Родител съм на дете, което посещава детска градина "Горска Приказка" в бившето предприятие "Галатекс" в кв.Аспарухово. До колкото знам, сградата на тази градина е частна, а Община Варна заплаща месечен наем за ползването й.

При проливния тази сутрин дъжд посетих градината и както винаги пазача на бариерата на входа заяви, че в района на Галатекс не може да ме допусне с частния ми автомобил, тъй като има издадена заповед на управителя на Галатекс АД, че частни автомобили не могат а посещават района на Галатекс. В проливния дъжд бях принуден да се измокрим аз и детето ми до кости. Не бяхме обаче само ние, а много родители и деца като нас. Въпреки наложената забрана за посещение на автомобили, през времето, в което аз бях в района на Галатекс, района беше посетен от множество автомобили на външни фирми, които имат наети помещения в района на Галатекс.

Дори в района по алеите водещи към градината бяха паркирани такива външни автомобили. Е питам, Детска Градина "Горска Приказка" не е ли наето помещение от Община Варна и в тази връзка не би ли трябвало ПОНЕ при лоши метеорологични условия да бъде посещавана с автомобили на родители по примера на другите външни фирми имащи наети помещения в района на Галатекс АД. Не Ви ли се струва, че заповедта на управителя на Галатекс е безумна от гледна точка на това.

Не Ви ли се струва, че варненските деца трябва да имат нормални условия за развитие и да не стават свидетели на тазкива безумни действия. От решаването на този въпрос ще видим дали Вие господин Портних имате добро отношение към децата на гр.Варна.

С уважение: Г.И.И. - родител на дете от ЦДГ "Горска Приказка" гр.Варна, кв.Аспарухово