НС с извънредно заседание, обсъжда референдума

Новините

16-06-2014, 12:26

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Очаква се във вторник също така да има яснота кога правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка и кога е възможно да се проведат предсрочни парламентарни избори.

Със заповед на председателя на парламента Михаил Миков във вторник следобед се свиква извънредно заседание на Народното събрание. Депутатите трябва да се съберат точно в 14 часа, за да обсъдят една единствена точка – произвеждане на национален референдум за промяна на изборния закон.

За извънредното заседание на парламентаристите Миков предупреди още миналата седмица, когато депутатите не успяха да се съберат, за да разгледат исканите от президента и от Инициативен комитет електронно, задължително и мажоритарно гласуване, припомня mediapool.bg

Въпреки първоначалните заявки преди месеци срещу подобен тип допитване, БСП след изборите за европейски парламент и обтягането на отношенията им с ДПС, се обявиха за задължителен вот. Идеята получава подкрепата и на ГЕРБ, и "Атака". Въпреки това обаче миналата седмица партията на Борисов не влезе в пленарна зала.

Очаква се във вторник също така да има яснота кога правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка и кога е възможно да се проведат предсрочни парламентарни избори. Двете теми ще бъдат обсъдени по време на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Плевнелиев.

Според информация на Mediapool е твърде вероятно оставката на правителството да бъде подадена още вторник или сряда.