Дъждът спира до час, утре пак

Животът

16-06-2014, 08:19

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Тежки задръствания предизвика проливният дъжд, който залива Варна от късно снощи. Реки текат по всички големи булеварди, закъсали автомобили има в района на "Пикадили парк". Наводнени са платната около жп и автогарата. Поне час отнема пътуването от центъра до западните квартали. Автоподлезите обаче са проходими, учудващо го няма и традиционното "езеро" на завоя пред Летния театър. По крайезерната ул. „Девня“ и на бул. „Приморски“, обаче, водата на места е дълбока 15-20 см.

Дълги колони има и в двете посоки на бул. „Левски” заради трудно проходимото кръстовището до ВиК. На бул. „Христо Смирненски” - в района на Военна болница и на Техническия университет, също има заседнали автомобили.

В Аспарухово много адреси са без ток. Улиците са наводнени, а на места пътната настилка е отнесена от дъжда. По Аспарухов мост има колони от автомобили.


Дъждът, започнал около 2 часа след полунощ, вече спира. Очаква се след час облаците да се разсеят и до края на деня да бъде слънчево. Прогнозата за дъжд обаче е до края на работната седмица. Засега синоптиците обещават плажен уикенд.